20 juli 2024

Na maandenlange voorbereiding heeft op zaterdag 29 juni de wedstrijddag van de Noord Brabantse Badminton Jeugdselectie in sporthal de Braken in Boxtel plaatsgevonden. Alle badmintonscholen van BNL waren uitgenodigd en uiteindelijk hebben BS Utrecht en BS West-Brabant gehoord gegeven. Ook de CHEMPSbadmintonselectie uit Amersfoort was als 4de partij aangeschoven.

Uniek format

Meer dan 50 spelers in allerlei verschillende leeftijdsklasses waren aanwezig. Van Nederlandse finalisten, halve finalisten tot de allerkleinsten. Dat maakte het oorspronkelijk geplande teamtoernooi lastig en dus werd het een wedstrijddag.

De speelrondes op niveau werden afgewisseld met speelrondes waar ‘iedereen-met-en-tegen-iedereen’ speelde.

Uiteindelijk hadden we wel twee winnaars omdat de standen, van de speelrondes op niveau, werden genoteerd en gedeeld door het aantal games. Jelle – CHEMPSbadmintonselectie – en Viktoria  – NBBJ – gingen naar huis met twee dozen roomsoezen. Maar we geloven dat de soezen niet eens de auto hebben gehaald.

Precies het idee van de wedstrijddag. Niet alleen je badmintonkwaliteiten delen, maar ook je plezier en lekkernijen.

Afscheid

Ondertussen waren er om 15.00 oud NBBJ spelers en ouders aangeschoven om afscheid te nemen van Leon Florentinus. Vanwege deze bijzondere gebeurtenis werden de spelers van de NBBJ getrakteerd op een frietje, snack en wat ranja.

Leon bedankt voor de vele jaren trainingsplezier. En ouders, begeleiding en spelers bedankt voor de ondersteuning op de NBBJ wedstrijddag.

Terence, Rob, Rob, Claire en Bart-Jan

Met dank aan huisfotograaf Edwin Mulkens voor een dag lang fotograferen