20 juli 2024

Regio Senioren Kampioenschappen N-B

Bij het maken van de planning seizoen 2023/2024 kom je als hoofdtrainer vanzelf de toernooikalender tegen en moet je gaan nadenken welke spelers ga je voordragen voor welke toernooien.
Aangezien de oudste groep spelers over het algemeen in de seniorencompetitie uitkomt heb ik gemeend om dit seizoen voor deze spelers een aantal seniorentoernooien te “verplichten”
In dit geval was het voor een 10-tal spelers op zaterdag 25 november dus afreizen naar Oosterhout waar in de categorie 8 en 6 aan de Regio Senioren Kampioenschappen (RSK) zou worden deelgenomen.
In de meeste disciplines was het al direct afvalrondes maar in sommige sporadische gevallen poules.

Lekker spelen, weer even iets anders als collectief trainen, gewoon een stukje ervaring opdoen in maatgevende wedstrijden was de opdracht.
Om 08.30 was ik al bijtijds in de hal en iets voor 09.00 werden de 1e wedstrijden om geroepen waaronder de GDS van Joline met partner Tijs (ex NBBJ) die helaas hun 1e wedstrijd verloren.
5 minuten later speelden Aniek en Jasper een redelijk makkelijke partij en wonnen met grote cijfers hun 1e wedstrijd.
Ondertussen was de coachondersteuning door Alex van Zaanen gearriveerd en dat was ook wel nodig ook want daarna volgeden de wedstrijden elkaar snel op.
In de meeste 1e wedstrijden direct al overwinningen van Julia/Aditya, Ysa/Bram, Dhivyesh, Sanat, Kavin, Nanda en Rody.
Het ging maar door en door, geweldige mooie en zwaar bevochten singel wedstrijden van Julia, Kavin, Sanat en Dhivyesh t/m de 3e ronde en waarbij helaas Aniek(8), Rody(8), Julia(6) Dhivyesh(6) het in de kwart finale moesten afleggen.
Helaas ook het DS in de 6 van Julia en Mara(ex NBBJ) en de single van Joline werd in hun halve finale verloren.
Er waren ook spelers die ronde na ronde wisten te winnen zodat uiteindelijk de volgende spelers hun prijzen konden ophalen:
DD8 Runner-up Ysa/Anike
GD8 1e plaats Ysa/Bram
HE8 Runner-up Jasper
DE 8 Runner-up Ysa