20 juli 2024

Dunlop / NBBJ teamtoernooi

Eindelijk was het zover, na maanden voorbereiding ons Dunlop/NBBJ teamtoernooi.
Vanaf zondagmorgen 19 juni al de eerste mailtjes en apjes over het plotsklaps samenvallen van de NK Regiokampioenschappen met ons toernooi wat tot vrijdagavond 21.30u geduurd heeft.
Gelukkig waren een aantal jeugdspelers van bevriende verenigingen bereid om in te vallen.
Eerst maar eens even op de vrijdag naar Eindhoven rijden om de promotiemiddelen van Dunlop op te halen en daarna door te rijden naar Boxtel om sporthal de Braken op te bouwen.
Samen met Rob en Terence een 1½ uur de schouders er onder zetten;  palen, netten, baannummers, telboeken, Dunlop partytent, vlaggen, banners, geluid, wedstrijdtafel, tribunes etc, etc.
De volgende ochtend vroeg opgestaan om de 1e bak koffie al om 08.45u in de Braken te nuttigen.
Rond 09.00u arriveerden de 1e vrijwillige ouders, die o.a. het melden van spelers zouden regelen en anderen bemanden o.l.v. Alex van Zaanen de wedstrijdtafel.
Vanaf 09.15u kwamen de 1e spelers zich melden waarbij men een gratis lotje voor een Dunlop wedstrijdracket actie.
In totaal kwamen in de verschillende leeftijden 18 teams in actie waaronder;
NBBJ met 9 teams, BS Utrecht met 4 teams, BS Etten-Leur met 1 team, Badminton Promotie Oost met 2,5 teams, BS Barendrecht met 1 team
Na het welkom heten en het mededelen van een aantal huishoudelijke mededelingen werden de 1e partijen omgeroepen en om klokslag 10.00u werd er begonnen.
Er werden 5 partijen gespeeld waarbij begonnen werd met een gemengd dubbel,  de betrokken spelers mochten daarna niet meer enkelen en als laatste werden de 2 dubbels gespeeld, dit alles tot de 30 punten.
Het was weer fijn te zien dat spelers met inzet, enthousiasme maar vooral spelplezier zich aan elkaar als NBBJ maar ook tegen andere teams konden meten.
Jammer te schrijven dat op het laatste moment zich nog spelers afmelden en sommigen zelfs helemaal niet en dus ook niet verschenen.
Daardoor moest er regelmatig leentjebuur gedaan worden bij andere teams en aangezien spelers zich ook niet op konden delen was soms het wachten totdat zij weer beschikbaar waren.
Resultaat was uiteindelijk dat we ongeveer 3 kwartier later eindigden als gepland was.
Ook jammer was dat Nina tegen het einde van dag tijdens haar wedstrijd met knieklachten afgevoerd werd met de ambulance en natuurlijk wensen wij haar veel beterschap.
Om 18.30u werd het signaal laatste wedstrijd gegeven en direct daarna gingen we over tot de prijsuitreiking.
Voor elke categorie was er een 1e prijs en een runner-up en als hoofdtrainer ben ik er bijzonder trots op dat wij als NBBJ van de in totaal 8 prijzen slechts 1 x een runner-up hebben weg moeten geven aan BPO.
Daarna als een razende alles opruimen met de aanwezige vrijwilligers, NBBJ spelers en ouders en om 19.00u was de sporthal weer omgetoverd zoals wij hem ook de vrijdagavond om 17.00u aantroffen.

Langs deze weg wil ik iedereen die zich op welke wijze dan ook heeft ingezet bedanken, hierbij te noemen: de aanwezige NBBJ spelers, de chauffeur ouders, de vrijwilligers (zaalwachten en wedstrijdtafel), de trainers en mijn speciale dank gaat zeker uit naar Alex van Zaanen die zich met name met de planning en invulling van alle ruim 200 wedstrijden heeft bezig gehouden.

Fotocollage volgt